Експерти розповіли, що скоро часник може подорожчати і пояснили з чим це пов'язано

Останнім часом українці раз у раз стикаються з тим, що якийсь популярний продукт піднімається в ціні. Не оминуло це явище і часник, який, на думку експертів, до кінця року істотно подорожчає через дефіцит. Про це повідомляє iнформаційний портал "ТСН".

Повідомляється, що на сьогоднішній день вартість одного кілограма часнику становить від 60 до 70 гривень, однак, через те, що незабаром в Україні очікується дефіцит даного овоча, обумовлений невдалими погодними умовами, експерти припускають, що він виросте в ціні.

На урожай часнику вплинули такі фактори як дощі, посуха, а також осінні заморозки, вплинули, природно, негативно. Через це овоч виріс в ціні. Дорожчати він почав вже сьогодні, у зв'язку з чим в окремих областях України за кілограм часнику доводиться віддавати не по 60 або 70 гривень, а цілих 80 гривень.

При цьому експерти впевнені, що на цьому зростання вартості овоча не зупиниться, і триватиме до самого кінця поточного року, в результаті чого ціна одного кілограма овоча спокійна може досягти значення в 100 гривень за кілограм.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про те, що в українському уряді пропонують підвищити вартість певних видів алкоголю. Передбачається, що горілка і лікеро — горілчані напої зростуть в ціні на 8,3%, віскі, ром і джин — на 8,4%, вино-на 8-32%.

Популярні новини зараз

Росія вже не зможе обстрілювати Україну: переможниця "Битви екстрасенсів" втішила прогнозом

Найпотужніший удар по Україні: чи варто чекати відключень світла по всій країні

Після потужних обстрілів росіяни сидять без світла та моляться: що відомо про удари

Просто насолода: рецепт ідеального вишневого соусу до м'яса

Показати ще

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що медики дали пораду по тому, як почистити судини від бляшок в домашніх умовах.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що експерти застерігали деяких українців про те, що їм не можна їсти гарбуз.

Також "Hyser" писав, що українцям розповіли, чому яблука не можна зберігати поруч з картоплею.