Яблуко є одними з найулюбленіших фруктів українців. В силу їх тривалого зберігання, фрукти можна побачити на столі і влітку, і взимку.

Вони дуже корисні для людського організму завдяки вітамінам і клітковині, пише "Обозреватель". Однак багато людей бояться їсти яблука через великий вміст в них цукру. Особливо це стосується тих, хто на дієті.

Однак фітнес-тренер Віктор Мандзюк спростовує два найпопулярніших міфу про яблука. Перше з них говорить про те, що простий цукор, який розщеплюється на жир, тому не підходить в якості перекусу, а ще гірше – вечері.

Друге ж свідчить про те, що краще їсти зелені яблука тому, що в них міститься менше цукру.

Насправді ж, кількість цукру практично однаково і становить 9-11%. Від кольору плоду це не залежить. А 86% фрукта і зовсім складається з води.

Тому фахівець радить не вірити в міф про калорійність яблука. Замість цього він звертає увагу на корисні речовини, які містить плід, а це поживна вода, мінерали і клітковина.

Популярні новини зараз

Готується відставка Шойгу: вже заарештували його головного заступника, який жив у особняку з "Майстра та Маргарити"

Паспорт, водійські посвідчення і не тільки: які консульські послуги закрили для українців за кордоном

Цей аромат розійдеться по всьому двору: рецепт ситної запіканки з макаронів з грибами та сосисками

Спочатку будуть ракетні атаки і бомбардування: у США розповіли, як Росія нападе на Україну

Показати ще

При приготуванні страв з яблук втрачається велика кількість корисних властивостей, тому дієтологи радять готувати їх разом зі шкіркою, адже саме в ній міститься найбільше клітковини.

Найкориснішими для шлунково-кишкового тракту вважаються запечені і тушковані яблука.

Раніше Hyser писав про те, який улюблений овоч майже зникне з ринків і подорожчає вдвічі.

Також Hyser повідомляв, чому яблука не можна зберігати разом з картоплею.

Нагадавши, який напій фантастично впливає на довголіття.